καίγεστε από περιέργεια για το τι μπορεί να ζει στο σπίτι σας?


 air microbiome of a zero carbon building:

Αποκαλύφθηκε το μικροβίωμα του σπιτιού σας


Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που ξεδιπλώνεται στο σπίτι σας και ένας που δεν θα δείτε ποτέ: η ζωή του μικροβιώματος του σπιτιού σας. Αυτό το περίπλοκο μικρό σύμπαν βακτηρίων, μυκήτων, ιών και άλλων μικροβίων βρίσκεται σε κάθε επιφάνεια και ακόμη και στον αέρα που αναπνέετε. Σε αντίθεση όμως με τους σωλήνες, τα φώτα και τις συσκευές σας, αυτό το μικροσκοπικό οικοσύστημα διατηρείται σε λειτουργία-εφόσον δεν ανακατευόμαστε πολύ με αυτό.

Το μικροβίωμα μπορεί να ακούγεται σαν ένας φανταχτερός όρος, αλλά είναι αρκετά εύκολο να το καταλάβεις. Ένα μικροβίωμα είναι μια συλλογή όλων των μικροβίων μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο στο παρελθόν σε σχέση με τα μικρόβια του εντέρου του σώματός σας. Αλλά οπουδήποτε υπάρχει ζωή, υπάρχουν και τα μικρόβια, και κάθε περιβάλλον-ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός-έχει το δικό του μικροβίωμα.

Έχει υπολογιστεί ότι έως και 500-1000 διαφορετικά είδη μπορεί να υπάρχουν στην οικιακή σκόνη. Η οικιακή σκόνη είναι μια σημαντική πηγή και δεξαμενή μικροβιώματος εσωτερικού χώρου, που επηρεάζει το ανθρώπινο μικροβίωμα και καθορίζει την υγεία και τις ασθένειες.

Μην τρομάζετε. Ενώ τα βακτήρια, οι ιοί και άλλοι μικροσκοπικοί οργανισμοί συχνά παίρνουν μια κακή ραπ για την πρόκληση μολυσματικών ασθενειών, τα μικρόβια δεν είναι εγγενώς κακά. Σε γενικές γραμμές, το γεγονός ότι το σπίτι σας έχει μικροβίωμα δεν είναι επιβλαβές, Υπάρχει ένα μικροβίωμα παντού. Τα περισσότερα από τα μικρόβια στο σπίτι σας δεν μπορούν να σας αρρωστήσουν και γεμίζουν περιβαλλοντικές θέσεις που διαφορετικά θα μπορούσαν να αναληφθούν από εκείνα που * μπορούν * να προκαλέσουν ασθένειες. Και δεδομένου ότι όσο πιο κλειστό είναι ένα περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μεταφέρει μικρόβια σε εσάς, η αποφυγή αυτών των παθογόνων είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα εσωτερικό περιβάλλον όπου περνάτε πολύ χρόνο.

Τα μικρόβια προέρχονται από μια ποικιλία πηγών: Υπάρχουν αυτοί που ζουν σε εσάς και την οικογένειά σας όλη την ώρα, οι οργανισμοί που κάνουν ωτοστόπ μια βόλτα από έξω, τα μικρόβια των κατοικίδιων ζώων σας και τα μικροσκοπικά ζωύφια που ζουν στα αντικείμενα του σπιτιού σας Ε Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τον νεροχύτη σας μέχρι τον σκονισμένο ανεμιστήρα οροφής σας, ακόμα και τον αέρα.

Ενώ οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα σπίτια μας συνεργάζονται με μόνιμα μικρόβια, γνωρίζουν πολύ λιγότερο για τους τύπους που υπάρχουν ή ποια είναι τα πιο συνηθισμένα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιστήμονες εξακολουθούν να βρίσκουν πώς να εντοπίζουν και να μετρούν όλα τα μικρόβια σε ένα μικρόβιο. Πρώτον, οι οργανισμοί μπορούν να φανούν μόνο κάτω από ένα μικροσκόπιο-και οι ιοί απαιτούν ακόμη πιο εξειδικευμένα είδη μικροσκοπίων, επειδή είναι μεταξύ 100 και 500 φορές μικρότεροι από τα βακτήρια. Τα σπίτια είναι επίσης συχνά μεγάλα και ποικίλα, οπότε η ποσοτικοποίηση όλων των μικροβίων στο καθένα θα διαρκούσε πολύ.

Οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να κατανοήσουν το μικροβίωμα του σπιτιού σας. Και αυτό για καλό λόγο: τα μικρόβια στα σπίτια είναι σε καλή θέση να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν έτσι ώστε η άμυνά μας απέναντι σε πιο επικίνδυνα μικρόβια να μετατοπιστεί. Για να μελετήσουν τα σφάλματα, οι ερευνητές σφουγγαρίζουν διάφορες επιφάνειες του σπιτιού και στη συνέχεια αλληλουχούν όλο το DNA που υπάρχει στο στυλεό. Αυτό το DNA προέρχεται συχνά από μια ποικιλία μικροβιακών πηγών-αυτούς τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες που αναφέρονται στην κορυφή καθώς και τα αρχαιά, που είναι μικροοργανισμοί παρόμοιοι με τα βακτήρια-και φυσικά μεγαλύτερες πηγές όπως οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα τους. Μηδενίζοντας το μικροβιακό DNA και προσδιορίζοντας το ακριβές είδος, οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν μια αίσθηση του μικροβιώματος του σπιτιού σας και ποιος είναι μέρος του.

Σε όλο τον κόσμο, έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες, τα μικροβιώματα στο σπίτι είναι πολύ διαφορετικά. Ο Hartmann εργάστηκε πρόσφατα σε μια μελέτη που συγκέντρωσε όλα τα είδη βακτηρίων που βρέθηκαν στα σπίτια κατά τη διάρκεια προηγούμενων μελετών. Το πού βρίσκεται ένα σπίτι, ποιος ζει σε αυτό και οι επικρατούσες συνθήκες μέσα στο σπίτι (όπως πόσο υγρό είναι) όλα επηρεάζουν το μικροβίωμα του σπιτιού, διαπίστωσε.

Σε αυτό το σημείο, όμως, ο Hartmann λέει ότι δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τίποτα από όλα αυτά. «Δεν είμαι σίγουρη τι θα κάνατε με αυτές τις πληροφορίες», λέει. Αλλά εκείνη και άλλοι επιστήμονες εξακολουθούν να θέλουν να κατανοήσουν το μικροβίωμα του σπιτιού και τον ρόλο που παίζει στον κόσμο των μικροβίων.

Ο γενικός στόχος της πρόσφατης μελέτης της ήταν να εξετάσει πώς τα μικρόβια στο οικιακό περιβάλλον συμβάλλουν στην αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά υπερβακτηρίων. Όλα τα μικρόβια στο σπίτι σας συν όλα τα καθαριστικά και τα φάρμακα στο σπίτι σας δημιουργούν τις συνθήκες για την εξέλιξη των μικροβίων για να γίνουν πιο ανθεκτικά. Η αντιμικροβιακή αντοχή είναι κακή είδηση ​​για πολλούς λόγους. Επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, καθιστώντας τις θεραπείες για ορισμένες μολυσματικές ασθένειες λιγότερο αποτελεσματικές, επηρεάζει την τροφοδοσία μας, επειδή περισσότερα παθογόνα ζωύφια σκοτώνουν περισσότερα ζώα και επηρεάζει τον φυσικό κόσμο.

Μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτό το ζήτημα. Στο σπίτι σας, μπορείτε να καταπολεμήσετε την αντίσταση στα αντιβιοτικά ρωτώντας το γιατρό σας εάν χρειάζονται πραγματικά αντιβιοτικά για αυτό που σας αρρωσταίνει και αποφεύγοντας πράγματα όπως το αντιβακτηριακό σαπούνι χεριών και τα καθαριστικά εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητα (καθώς εξαφανίζουν τόσο τα καλά όσο και τα κακά βακτήρια σε ένα σκούπισμα) Ε

Λοιπόν, πώς πρέπει να κρατάτε το σπίτι σας απαλλαγμένο από τυχόν επικίνδυνα μικρόβια που μπορεί να σας αρρωστήσουν, αλλά να διατηρήσετε τα καλά ζωύφια; Δεδομένου ότι το όρθιο νερό έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μικρόβια, μια καλή πολιτική, γενικά, είναι να αποφεύγεται η ύπαρξή του. Το να διατηρείτε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο στεγνά είναι γενικά μια καλή ιδέα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση του σφουγγαριού της κουζίνας σας κάθε εβδομάδα, για παράδειγμα, και το τακτικό πλύσιμο των πετσετών κουζίνας-δύο πράγματα που είναι τακτικά υγρά και που αγγίζουν συχνά εσάς και το φαγητό σας-είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν τον άνθρωπο ασθένεια.

Εάν εξακολουθείτε να καίγεστε από περιέργεια για το τι μπορεί να ζει στο σπίτι σας, ο Hartmann προτείνει να ελέγξετε το Community of Microbes, μια εφαρμογή και έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε από έναν καλλιτέχνη και έναν μικροβιολόγο που σας λέει περισσότερα για τα διαφορετικά είδη μικροβίων που ζουν στο περιβάλλον σας. Και να είστε καλός συγκάτοικος: Μείνετε μακριά από αντιβακτηριακό σαπούνι χεριών.

Σχολιάστε