Ψυχολογική υποστήριξη σε υποψηφίους των Πανελλαδικών αλλά και στους γονείς τους αποφάσισε να παράσχει το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, ως μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται αρωγός στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας και διαθέτει κατά την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων το αξιόλογο και κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της προσπάθειας τόσο των υποψηφίων μαθητών αλλά και την υποστήριξη των γονέων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, αναρτάται  ειδικός ιστότοπος (http://www.tzaneio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137) με θέμα: «Το Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο Πειραιά συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των υποψηφίων και των γονιών τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017, με συμβουλές για τη διαχείριση του στρες, τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με ειδικούς ψυχολόγους εφήβων για όλη  τη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων.
 Το νοσοκομείο δίνει  τρεις τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση υποψηφίων και γονέων:  210 4592974, 210.4592953 και 2104592963. 
 Οι γιατροί συστήνουν για τους αγχωμένους  μαθητές: Ρυθμίστε την αναπνοή σας. Πάρτε δέκα βαθιές αργές εισπνοές , φέρτε στο μυαλό σας μια γαλήνια εικόνα, μια ανάμνηση ή εικόνα ενός μέρους που σας φέρνει ηρεμία και γαλήνη. Οραματιστείτε αυτή την εικόνα κάθε φορά που αγχώνεστε και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Το χιούμορ βοηθάει στις αρνητικές σκέψεις, βρείτε την ευκαιρία να γελάσετε, να δείτε αστεία βιντεάκια, να διαβάσετε κόμικ. Ανάλογες οδηγίες υπάρχουν και για τους γονείς στο www.tzaneio.gr  
stogiatro.gr 

Advertisements