Ανεβάστε στο σύννεφο

Πώς να κάνετε χώρο στο smartphone σας, χωρίς να χάσετε φωτό/βίντεο
 

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο σε Android smartphone είναι να διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο, αφενός επειδή πολλές φορές δεν επιδείξατε σύνεση στον αριθμό των λήψεων, αφετέρου επειδή έτσι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο (ειδικά από τα βίντεο), γρήγορα.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να αξιοποιήσετε το app Google Photosκαι τον αποθηκευτικό χώρο που σας παρέχετε χωρίς χρέωση.

Δείτε πόσο χώρο έχετε με μια επίσκεψη στοhttps://www.google.com/settings/storage (τουλάχιστον 15GB).

Έπειτα, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στο smartphone σας και μεταβείτε στο μενού (αγγίξτε το εικονίδιο με τις τέσσερις γραμμές αριστερά, δίπλα στο πεδίο αναζήτησης).

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Ενεργοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επιλέξτε εάν θέλετε οι φωτογραφίες σας να ανεβαίνουν στους διακομιστές της υπηρεσίας Google Photos στην αρχική ανάλυση -αυτό θα σας κοστίσει σε αποθηκευτικό χώρο από τα 15GB αρχικά διαθέσιμα, μπορεί όμως να έχετε καλό λόγο να το κάνετε (έχει νόημα για λήψεις άνω των 16Mpixel). Εάν τις μεταφέρετε από εκεί σε ένα τοπικό αποθηκευτικό μέσο, τότε μπορείτε να τις διαγράψετε από τον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud.

Αφού σκοπός μας είναι αδειάσουμε το smartphone από φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς όμως να χάσουμε ποιοτικά αντίγραφά τους για πάντα, επιλέγουμε αρχική ανάλυση.

Στην ίδια λίστα επιλογών θα δείτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε πότε θα γίνεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας -μόνομέσω Wi-Fi, χωρίς πολλά λόγια.

Αφού λοιπόν γίνει ο συγχρονισμός και ανέβουν τα multimedia σας στο σύννεφο, μπορείτε να κάνετε την πολυπόθητη Απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου συσκευής, δηλαδή να ζητήσετε να διαγραφούν μονομιάς φωτογραφίες και βίντεογια τις οποίες έχουν τηρηθεί αντίγραφα στο λογαριασμό σας στο Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας από το smartphone σας και το Google Photos app, όποτε έχετε πρόσβαση στο Ίντερνετ (μέσω Wi-Fi ή 3G/4G), χωρίς να δεσμεύετε τα πολύτιμα MB στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας.

Τέλος, οι φωτογραφίες σας είναι προσβάσιμες από τον υπολογιστή σας και τον browser, πληκτρολογώντας https://photos.google.com (θα σας ζητηθεί είσοδος στο λογαριασμό σας στη Google). Από εκεί, μπορείτε όχι μόνο να τις δείτε και να τις μοιραστείτε, αλλά και να κάνετε λήψη για να τις οργανώσετε στο δικό σας αποθηκευτικό μέσο.

tech.in.gr

Advertisements