Βρες τη μπλούζα που ταιριάζει στο στήθος σου και βγες για ψώνια.

Για εμάς τουλάχιστον, το καλοκαίρι έχει γίνει συνώνυμο με μπλούζες που αφήνουν το δέρμα ακάλυπτο. Είναι να μας κατηγορείς; Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να φοράμε σε μία βόλτα για καφέ, σε ένα bbq ή στο δρόμο για το γραφείο είναι μανίκια, κλειστή λαιμόκοψη ή οτιδήποτε αποτελείται από πολύ ύφασμα, για να είμαστε άνετες.
Αλλά μερικές φορές, βρίσκουμε ένα εμπόδιο στον δρόμο μας. Και αυτό το εμπόδιο είναι, εμ, το στήθος. Αφού κανένα στήθος δεν είναι ίδιο με ένα άλλο, έτσι και τα καλοκαιρινά ρούχα δεν πρόκειται να τους κολακεύουν όλους με τον ίδιο τρόπο. Αλλά πριν μπορέσεις να βρεις το σωστό top για ‘σένα, πρέπει να ξέρεις τι είδους σχήμα βρίσκεται στον θώρακά σου. Με βάση τα πιο κοινά σχήματα στήθους, αυτός είναι ένας οδηγός για το τι στιλ μπλούζας θα πρέπει να ψάξεις αυτό το καλοκαίρι. Δες τα παρακάτω.

Σχήμα: Στρογγυλό και γεμάτο
Μπλούζα: Απλή και μεταξωτή
Αν η φύση σου έχει χαρίσει ένα φυσικά στητό σχήμα, διάλεξε ένα μεταξωτό τιραντάκι που τα αναδεικνύει -με ή χωρίς σουτιέν, εξαρτάται από εσένα. Δεν χρειάζεται μόνο αποκαλυπτικό μπούστο για να δώσεις έμφαση σε αυτό το κομμάτι της ανατομίας σου.

Σχήμα: Ανατολή και Δύση
Μπλούζα: Ακάλυπτοι ώμοι
Με στήθος ή ρώγες που τείνουν να κοιτούν προς αντίθετες πλευρές, κράτησε τα όλα σε ένα μέρος, με μπλούζες που έχουν ‘cups’ σαν σουτιέν. Ενώ η περιοχή ανάμεσα θα δίνει έμφαση στο μπούστο σου, τα μανίκια και οι ακάλυπτοι ώμοι θα δημιουργούν ισορροπία.

Σχήμα: Μικρό και στητό
Μπλούζα: Ανοιχτή πλάτη
Αφού το μικρό στήθος τείνει να ‘υποστηρίζει’ τον εαυτό του, είναι εύκολο απλά να απορρίψεις το σουτιέν. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για τιράντες, φόρα κάτι με ανοιχτή πλάτη που είναι στιλάτο και δροσερό.

Σχήμα: Χαμηλό και σταθερό
Μπλούζα: Κρυφή υποστήριξη
Για τα στήθη που είναι χαμηλά (δηλαδή ομοιόμορφα κατά μήκος του θώρακα) και σταθερά (ή που φτάνουν μέχρι την αρχή του στομαχιού), διάλεξε μία μπλούζα με διπλή τιράντα και ένα χαλαρό αλλά συγχρόνως υποστηρικτικό στρίφωμα κάτω από το στήθος ακριβώς, έτσι ώστε να κρατάει το στήθος ψηλά και συμπιεσμένο.

Σχήμα: Άνισο
Μπλούζα: Φουσκωτή και αέρινη
Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ ότι τα δύο σου στήθη έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα σε μία φουσκωτή και αέρινη μπλούζα που κυματίζει και πέφτει όμορφα πάνω στο στήθος. ‘Έτσι μπορείς να δείξεις το ντεκολτέ σου, αφήνοντας σχεδόν τα πάντα στη φαντασία, σε αντίθεση με ένα κολλητό top που μπορεί να κάνει την κάθε ασυμμετρία εμφανή.

Σχήμα: Βάρος στο κάτω μέρος
Μπλούζα: Cool μπούστο
Δώσε υποστήριξη στα στήθη που έχουν σχήμα ‘δάκρυ’ με ένα cool και απρόσμενο τρόπο. Μία μπλούζα με ένα διαφορετικό μπούστο θα αναζωογονήσει το στιλ σου ενώ θα σου προσφέρει ασφάλεια.

Σχήμα: Στενό και λεπτό
Μπλούζα: Χιαστί
Καταλαβαίνουμε: Το στήθος σου τείνει να είναι πιο μακρύ από ο,τι φαρδύ (ή με λιγότερο όγκο στο πάνω μέρος). Διάλεξε ένα top που τυλίγει σε σχήμα X έτσι ώστε να σε βοηθήσει να κρατάς τα στήθη σου εκεί που τα θέλεις και να ισορροπίσεις τις αναλογίες.

Σχήμα: Κωνικό
Μπλούζα: Sexy με σχήμα
Μπλούζες με σχήμα και δομή, είτε έχει να κάνει με ενίσχυση είτε όχι, είναι ιδανικά για στήθη που είναι κωνικά . Μία μπλούζα με έξω τους ώμους θα βοηθήσει να στρογγυλέψεις το μπούστο σου.

Σχήμα: Προσοχή στο κενό
Μπλούζα: Δετή και τολμηρή
Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί μέχρι τώρα αλλά το μεγάλο κενό ανάμεσα στα στήθη σου είναι ιδανικό για μπλούζες που έχουν λεπτομέρειες στη μέση και μεγάλη λαιμόκοψη, όπως αυτή παραπάνω.

.ladylike.gr

Advertisements