Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Τα σωστά βήματα για να τις αφαιρέσετε
 
 
 
 

Σε όλους μας έχει τύχει κάποια φορά να δημιουργηθεί σπυράκι στην επιδερμίδα μας, επειδή μετά από το ξύρισμα της περιοχής κάποια νέα τρίχα δεν αναπτύχθηκε σωστά, ή άρχισε να “γυρίζει προς τα μέσα» και να εισέρχεται και πάλι στο δέρμα.

Οι ερεθισμοί που προκαλούνται από αυτό το φαινόμενο μπορεί να δημιουργήσουν πολύ έντονη ενόχληση.

Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν αυτόματες ξυριστικές μηχανές προσώπου, ποδιών και μπικίνι με κυκλική, περιστροφική κίνηση των λεπίδων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ακόμα συχνότερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα όσο πιο ανώδυνα και ασφαλώς γίνεται:

Βήμα 1ο: Κάντε απολέπιση στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα

11comp-3557719-scrub

 

Βήμα 2ο: Με μία ζεστή, υγρή πετσέτα καθαρίστε καλά και “μουλιάστε» λίγο το σημείο που η τρίχα έχει αρχίσει να μεγαλώνει προς τα μέσα. Ασκείστε ελαφρά πίεση εκατέρωθεν του σημείου που η τρίχα έχει προκαλέσει ανωμαλία στην επιδερμίδα (σπυράκι). Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται.

12comp-3557720-heat

Βήμα 3ο: Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι τραβήξτε την τρίχα προς τα έξω. Προσοχή: Αυτό να το κάνετε μόνο εφόσον η τρίχα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στην επιφάνεια του δέρματος. Μην πληγώσετε την επιδερμίδα σας με βίαιες κινήσει απλά και μόνο για να βγάλετε την τρίχα.

13comp-3557718-pluck

Αξίζει να σημειωθεί ότι σπανίως θα μπορέστε να κάνετε και τα τρία βήματα την ίδια ημέρα. Συνήθως χρειάζεται μια περίοδος λίγων ημερών, όπου επιμελώς επαναλαμβάνετε τα βήματα 1 και 2, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται μόνη της και να μπορέστε να την τραβήξετε (βήμα 3).

Πηγή
Advertisements