ΕΚΔΗΛΩΣΗLet the pillow fight begin στο Μοναστηράκι
Έφτασε η ώρα για τον πιο χορταστικό μαξιλαροπόλεμο της άνοιξης. Το ραντεβού δίνεται το Σάββατο 02 Απριλίου στην πλατεία Μοναστηρακίου από τις 12.00 το πρωί για να ξεφαντώσουμε σε μία μάχη με αφράτα μαξιλάρια, χαμόγελα, χρώματα και αγκαλιές. Η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα απέραντο παζλ μαξιλαριών για να εκτονωθείς. Μη το χάσεις!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΟι νέοι δημιουργοί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου Με θεματική ενότητα τον Εμφύλιο πόλεμο, νέοι δημιουργοί καταλαμβάνουν την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου και παρουσιάζουν τα έργα τους.

Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή πρόβα από την Εταιρεία Θεάτρου Παίκτες

emfilio
Τα παιδιά-πρόσφυγες του Ελληνικού Εμφυλίου-προσωπικές αφηγήσεις –μαρτυρίες αποχωρισμού, εξορίας, οικογενειακής επανασύνδεσης. Βασισμένο σε προσωπικές μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα από το βιβλίο « Παιδιά του Ελληνικού Εμφυλίου-Πρόσφυγες και Πολιτική της Μνήμης της Riki Van Boeschoten και Loring M.Danforth.(εκδ. Αλεξάνδρεια) Ερμηνεύουν: Κωσταντίνος Ελματζιόγλου, Βίκυ Καμπούρη, Kostas Xikominos, Μαρία Σάββα, Έβρη Σωφρονιάδου, Άννα Χανιώτη, Γιώργος Ψυχογιός. Στην παράσταση συμμετέχει επίσης η κοινωνική ανθρωπολόγος Ρίκι Βαν Μπούσχοτεν. Σάββατο 2 Απριλίου στις 17:30

CIVIL2
Το CIVIL2 αποτελεί την δεύτερη εκδοχή μιας work in progress παράστασης που εξετάζει την Νεότερη Ελληνική Ιστορία και ειδικότερα την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου 1946-49. Ερμηνεύουν: Fidel Talampoukas, Vassiliki Troufakou και συμμετέχουν σε βίντεο: Τρύφωνας Καρατζάς, Ξανθούλα Φράγκου
Χρησιμοποιούνται μαρτυρίες και φωτογραφίες από το βιβλίο της Johanna Weber και κείμενα από το Αγρίμι του Ν.Βρεττάκου. Σάββατο 2 Απριλίου στις 21:30
ΜΠΑΖΑΑΡVinyl Bazaar στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η Πνοή Ελλήνων Δημιουργών, συναντάει για πρώτη φορά τους λάτρεις του βινυλίου και σε πείσμα των καιρών τους δίνει «πνοή» ώστε να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν με τις πρωτοποριακές συλλογές τους, στις 2 και 3 Απριλίου. Σε ένα συμβολικό χώρο, όπως είναι η αίθουσα «Μηχανουργείο» και στην φιλοσοφία του CAMDEN MARKET in London, θα εκθέτονται οι συλλογές δίσκων στο αθηναϊκό κοινό με σκοπό τη στήριξη και ενδυνάμωση του βινυλίου.

Διεύθυνση: Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων
Την Κυριακή 3 Απριλίου, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, οι atenistas σας προσκαλούν να ανοίξετε την αγκαλιά σας και να νοιαστείτε για αυτές ξεχωριστές ψυχές χωρίς σπίτι σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Μετρό Πανεπιστήμιο).
Δεκάδες σκυλάκια από μικρά ως μεγάλα θα ναι εκεί και θα περιμένουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι! Άνοιξε την καρδιά σου σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Οργανώσεις που συμμετέχουν:
– Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδεσπότων
– Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
– Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος
– Φιλοζωικο Σωματείο «Αδεσποτη Ελπίδα»
– Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινιου
– StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
– SCARS – Second Chance Animal Rescue Society

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«Σπίτια και σπιτάκια»: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Σπίτι των Παραμυθιών

Το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οργανώνοντας έναν περίπατο στη γειτονιά του. Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, μικροί και μεγάλοι περπατούν στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και ξεκουράζονται σε σπίτια και σπιτάκια. Σε κάθε σταθμό θα τους περιμένει ένας συγγραφέας ή ένας αφηγητής, και μια ιστορία. Μια αλλιώτικη παράσταση αφήγησης… εν κινήσει!

Από το σπίτι των παραμυθιών στο σπίτι του βιβλίου,
από το σπίτι που πωλείται στο σπίτι του Θεού,
από τα σπιτάκια του χθες στο σπίτι των ονείρων,
από το σπίτι του Βάκχου στο σπίτι των παιδιών…

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και ο συντονισμός είναι της Εύης Γεροκώστα. Συμμετέχουν οι: Μαρία Βραχιονίδου, Εύη Γεροκώστα, Γιώργος Ευγενικός, Μαρία Ζουράρη, Ανθή Θάνου, Αργυρώ Πιπίνη, Ζέφη Συρίβλη, Χριστίνα Φραγκεσκάκη και οι μουσικοί Ειρήνη Νικολακοπούλου, Εμμανουήλ Παλιάκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Καλωσόρισμα – Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Γνωριμία με τους περιπατητές

Πρώτος σταθμός: Το σπίτι των παραμυθιών.
Aφήγηση: Ανθή Θάνου
Δεύτερος σταθμός: Το σπίτι του βιβλίου.
Aφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου
Τρίτος σταθμός: Το σπίτι που πωλείται.
Ανάγνωση: Ζέφη Συρίβλη
Τέταρτος σταθμός: Το σπίτι του θεάτρου.
Αφήγηση: Αργυρώ Πιπίνη
Πέμπτος σταθμός: Το σπίτι του Θεού.
Yμνωδία: Εμμανουήλ Παλιάκης
Έκτος σταθμός: Σπιτάκια του χθες.
Aφήγηση: Μαρία Ζουράρη
Έβδομος σταθμός: Το σπίτι των ονείρων.
Aφήγηση: Γιώργος Ευγενικός. Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Όγδοος σταθμός: Το σπίτι του Βάκχου.
Aφήγηση: Εύη Γεροκώστα
Ένατος (και τελευταίος) σταθμός: Το σπίτι των παιδιών.
Ανάγνωση: Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Πηγή:www.monopoli.gr/http://grizosgatos.blogspot.gr/

Advertisements