Τα 8 λάθη που κάνεις στη γυμναστική και ΔΕΝ το ξέρεις!

Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι το πρωί; Ξανά σκέψου το! Μάθε να μην ακούς (πάντα) τις fitness συμβουλές που σου δίνουν.

Προσπάθησε να μάθεις να διακρίνεις τις αξιόλογες από τις ξεπερασμένες και ανακριβείς συμβουλές για άσκηση – δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι μόλις ξυπνήσεις το πρωί.Η πραγματικότητα: Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι όποτε νιώθεις μεγαλύτερη διάθεση για άσκηση ή όποτε έχεις το χρόνο να κάνεις μια αποτελεσματική προπόνηση. Κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται πως η πρωινή γυμναστική τους προσφέρει ένα δυνατό ξεκίνημα στην ημέρα τους, ενώ άλλοι λένε πως γυμνάζονται πιο αποτελεσματικά το βράδυ.

Κανείς δεν κάνει λάθος, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα για την ώρα που αξίζει να θυμάσαι. Απόφυγε υψηλής έντασης προπονήσεις αργά το βράδυ επειδή αυτού του είδους η άσκηση απελευθερώνει χημικά στον εγκέφαλο που μπορεί να διαταράξουν τους κιρκαδικούς σου ρυθμούς και να σε δυσκολέψουν να αποκοιμηθείς. Επίσης, απόφυγε να γυμνάζεσαι με άδειο ή με γεμάτο στομάχι. Είτε γυμνάζεσαι το πρωί είτε μετά τη δουλειά, έχε κάτι μέσα στο στομάχι σου. Δες εδώ τι να φας πριν και μετά την άσκηση. 

5bc6cc6c9164055bc17b83a1eed6242f

Αν ξεκινάς τώρα την προπόνηση ενδυνάμωσης, ξεκίνα με τα μηχανήματα.Η πραγματικότητα: Εάν δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις με τα ελεύθερα βάρη, τα μηχανήματα ίσως σου φαίνονται ως η ασφαλής επιλογή, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να επιλέξεις. Τα μηχανήματα με βάρη χρησιμοποιούν συστήματα με μοχλούς, τα οποία πρέπει να σχεδιαστούν για ένα συγκεκριμένο σωματότυπο και γενικά αυτός ο σωματότυπος είναι αντρικός.

Εάν χρησιμοποιείς αυτά τα μηχανήματα μπορείς να χαλάσεις την ευθυγράμμισή σου και να τραυματίσεις τις αρθρώσεις σου, ενώ επιπλέον δεν σε αναγκάζουν να εμπλέξεις στην άσκηση τους σταθεροποιητικούς σου μυς. Προτίμησε ελεύθερα βάρη για να ελέγχεις το εύρος της κίνησης και θα έχεις το πρόσθετο όφελος ότι δουλεύεις τον κορμό και βελτιώνεις την ισορροπία σου.

Πηγή: www.shape.grTο διαβάσαμε εδώ

 

Advertisements